Congrestival 30 jaar NOREA – congres, festival en bedrijfsjubileumfeest in één

Verwachte leestijd 4 minuten

Business en borrel komen op een zakelijk congres in festivalsfeer vrolijk samen.

Op een stralende lentedag in mei ontvingen wij 475 leden van NOREA, de beroepsorganisatie voor IT Auditors, voor het congrestival ‘Dansen op de digitale vulkaan’. Aan ons de vraag hen niet alleen een gezellige middag te bezorgen, maar óók een sterk inhoudelijk programma te faciliteren. And so we did. Of zoals Debbie Reinders – eventorganisator voor NOREA – het na afloop zo mooi zei: “Het doel was een gezellige én inhoudelijke netwerkmiddag, op een andere manier dan leden gewend zijn. Dat is zeker waargemaakt.” 

Neem zelf een kijkje op dit UP Event: 

De uitdaging

Zekerheid in het kwadraat. Risico’s nemen? Liever niet. Bijeenkomsten in de auditor branche vinden meestal in wat meer standaard congrescentra plaats. Best spannend dus om deze doelgroep voor een 30-jarig jubileumfeest op ons informele festivalterrein samen te brengen. Debbie durfde het wel aan: “We wilden het eens anders doen. Wél met elkaar in contact zijn, maar weg uit de congreszaal.” Laat dat maar aan UP Events over.

Waarom UP events?

Jouw event succesvol maken staat bij ons op #1. We nemen veel werk uit handen, denken met je mee en eerlijk: niets is ons te gek. Dat is ook Debbie’s ervaring: “Het team van UP Events was super meewerkend en stond direct open voor al onze ideeën. Vanaf moment één was niets te veel en alles kon. Tot aan het allerlaatste moment, waarop ik het draaiboek wilde aanpassen vlak voor het event. Die flexibiliteit bood UP Events echt optimaal.” 

Vanaf moment één was niets te veel en alles kon.

Debbie Reinders (Eventmanager voor Norea)

Doel van het event

“Een gezellige middag” moest het worden. Maar wél met een sterk inhoudelijk programma, vol interessante sprekers en workshops. Ook moest er volop ruimte zijn om elkaar te ontmoeten. Gelukkig biedt ons sfeervolle festivalterrein daar méér dan genoeg plek voor.

Op het programma

Na de gestroomlijnde ontvangst van 475 gasten in Loods 7, opende het congrestival plenair in BeachclUP 1. Daarna stelden deelnemers hun eigen programma samen door te kiezen uit een gevarieerd aanbod van workshops en inhoudelijke kennissessies in BeachclUP 2, de Stretchtent, Loods 2Loods 4Loods 5Loods 6 én een kennismarkt in de Ronde tent. Debbie vertelt: “In BeachclUP 2 stonden experts tegenover elkaar in een boksring, waarbij een scheidsrechter het geheel leidde en beoordeelde. Dat is nou echt een creatieve uitwerking van een inhoudelijke sessie.” Na de Grande Finale in BeachclUP 1, sloten we met muziek, een DJ, lekker eten en goede drankjes de feestdag succesvol af.

Het resultaat

“Onze leden zijn congrescentra gewend; deze locatie – waar we veel buiten konden zijn – was dan ook heel verrassend voor hen,” vertelt Debbie. Tientallen kennissessies in verschillende area’s, veel tijd voor een netwerkpraatje in de lentezon – en kom: we halen nog even een nieuw drankje bij een van de gezellige barretjes. Daar word je toch buitengewoon blij van? “Het creatieve terrein droeg écht bij aan een ontspannen sfeer en de afwisselende ruimtes creëerden steeds weer een originele setting voor de inhoud. Het zonnetje die dag versterkte dat relaxte gevoel.” 

De reacties

“Super enthousiast,” aldus Debbie. “Ook toen het, ondanks het lekkere weer, tóch even met bakken uit de hemel viel. Veel gasten liep in duurzame, biologisch afbreekbare poncho’s van loods naar loods.” Ze kijkt zelf ook meer dan happy terug op het jubileumfeest: “Bij andere locaties proef je nog wel eens een vleugje arrogantie: ‘Dit is onze plek en dit is hoe we het doen.’ Niets daarvan proef je bij UP Events, niks was lastig. Die flexibele manier van samenwerken is echt heel prettig.”

Het was te gek dat NOREA het aandurfde buiten de gebaande paden te gaan. Het was best een beetje out-of-the-box voor de aanwezige IT auditors, maar dat maakte het juist verfrissend. Dit congrestival laat zien dat je heel goed serieuze zaken kunt bespreken in de ontspannen setting van ons festivalterrein.

Pim van UP Events

Onze service

  • Congrestival pakket
  • Alles-in-1 unieke indoor en outdoor festival locatie: plenair en subzalen, inclusief meubilair, professioneel AV en decoratie
  • Projectmanagement
  • Festival Food Market
  • Enthousiast horeca- en eventpersoneel
  • Entertainment
  • Congres Game in gepersonaliseerde UP App

Krijgt jouw congres binnenkort een UPgrade? Boek in één minuut een vrijblijvende kennismaking met Pim.