Duurzaamheid & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

UP Events bevindt zich op een mooie groene locatie aan de rand van Amsterdam. In het groene ‘De Tuinen van West’, een zelfbesturende regio binnen Amsterdam, waar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Na bijna een eeuw discussie over de bestemming en invulling van de vier groene polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmermeer, Halfweg en de N200, werd in 2007 een bestuurlijke knoop doorgehakt. De vier polders werden opgenomen in de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam en zijn sindsdien door Stadsdeel Nieuw-west verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel recreatiegebied: Tuinen van West.

Verbonden in onze idealen, maken de ondernemers in dit gebied zich sterk voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Op deze pagina lees je meer over wat UP Events specifiek en actief bijdraagt aan een betere en duurzame wereld. Duurzaamheid speelt zoveel mogelijk een rol in wat we doen. Zo werken we aan betere events, zakelijk of particulier, met een juiste balans tussen mens, milieu en maatschappij.

Duurzaamheid in onze horeca

Omdat wij duurzaamheid & maatschappelijk verantwoord ondernemen zo belangrijk vinden laten we dit ook terug komen in onze horeca.

 • Onze menukaart is een ongecompliceerde kaart bestaande uit een mix van pure en duurzame ingrediënten. Bovendien werken we met zoveel mogelijk biologische producten, producten met het Beter leven-keurmerk en hebben we vegetarische en vegan opties.
 • Vanaf 2020 bieden wij meer vegetarisch & vegan eten aan, zo komt de nadruk minder op vlees te liggen, maar zullen er meer eerlijke, lekkere groenten en fruit aangeboden worden. Niet alleen gezonder, maar ook beter voor het mileu!
 • Wij serveren dagverse friet van FrietHoes. Ambachtelijk bereid, zonder bewerkingen of toevoegingen en met een continu streven naar een zero waste beleid.

Duurzaamheid op het terrein

Ook op ons terrein zie je het duurzaamheid & maatschappelijk verantwoord ondernemen terug.

 • Op ons terrein gebruiken we veel natuurlijke materialen en behouden we zo veel mogelijk groen.
 • UP Events is onderdeel van Tuinen van West, waar duurzaamheid staat centraal in dit gebied. Zo verkrijgen wij ons hout van een bomenkwekerij uit de buurt en proberen wij onze events altijd met een zo’n klein mogelijke voetafdruk te realiseren.
 • Voor de verwerking van ons afval hebben wij gekozen voor Beelen. Zij scheiden ons afval en passen dit 99,45% weer nuttig toe in hergebruik. Beelen staat voor: het sluiten van de materiaalcirkels, en deze unieke aanpak betekent een zo laag mogelijke belasting voor het milieu.
 • Sinds 2020 zijn wij overgestapt op ecologische zeep en schoonmaakmiddelen van o.a. Marcel’s Green Soap.
 • En sinds kort hebben wij alleen nog maar poncho’s van biologisch afbreekbaar materiaal. Dus mocht het regenen,  kun je gerust een poncho van ons gebruiken.

Energie

Ook op het gebied van energie verbruik zijn we al aardig op weg.

 • UP Events haalt haar energie bij Greenchoice vandaan. Zo weten wij zeker dat wij op en CO2-neutrale wijze aan onze energiebehoefte kunnen voldoen.
 • Als het ’s winters koud is, gebruiken wij (extra) heaters om de ruimtes te verwarmen, maar alleen wanneer de ruimtes daadwerkelijk gebruikt worden.
 • Daarnaast gebruiken wij zoveel mogelijk biodiesel. Dit is duurzame, plantaardige diesel. Het is fossielvrij, verlaagt de CO2-uitstoot met 89% t.o.v. gewone diesel, heeft een zeer lage uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, stikstof en roet, bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes of aromaten, is goed biologisch afbreekbaar en is vrijwel geurloos.
 • Om zo min mogelijk gebruik te maken van het gasnetwerk, gebruikt UP Events voor bijna al haar locaties pelletkachels. Dat betekent dat de voorste helft van ons terrein al helemaal van het gas af is. De pelletkachels branden op biologisch verkregen houtkorrels welke langdurig en schoon branden. Het gebruik van pelletkachels, in combinatie met de juiste pellets, is CO2 neutraal.

UP Events & Pantar

Bij UP Events hebben we het voorrecht om samen te werken met een geweldige medewerker die afkomstig is van Pantar. Deze samenwerking brengt talrijke voordelen met zich mee.

Ten eerste bieden we onze medewerker een waardevolle en betekenisvolle werkplek, waar hij zijn vaardigheden kan benutten en persoonlijke groei kan ervaren.

Daarnaast past deze samenwerking perfect bij onze inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze medewerker ondersteunt ons bij het telen van planten, het onderhouden van groene ruimtes en het verzorgen van interieurbeplanting. Op deze manier dragen we bij aan een groenere omgeving en versterken we ons ecologisch bewustzijn.

Bovendien geloven we in de kracht van inclusiviteit. Door deze medewerker van Pantar een plek te bieden bij UP Events, bevorderen we diversiteit en sociale cohesie binnen ons team. We zijn er trots op dat we een positieve bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving.

Wil je meer weten over onze inzet voor sociaal ondernemen met Pantar en hoe we werken aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid? Neem dan nu contact met ons op

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Tuinen van West
Beelen.nl
Geenchoice
friethoes friet bij up events

Kernwaarden UP Events

Onze kernwaarden, dat zij wij en daar staan we voor. Van directie tot elke medewerker op de vloer. Hierbij hebben we bewust gekozen voor een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering en mentaliteit:

 • take care of each other (happy employees & happy clients)
 • enjoy life & work (positive & fun)
 • be better, every day (quality & ambitious)
 • do the right thing (moral compass)
 • be different (unique & unexpected)

Duurzaamheid & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen teambuilding activiteiten

In al onze activiteiten wordt zoveel mogelijk nagedacht over duurzaamheid & maatschappelijk verantwoord ondernemen. Echter hebben we een aantal specifieke groepsactiviteiten, puur gericht op MVO en duurzaamheid ontwikkeld.

Heb je hier vragen over? Of wil je jouw bedrijf, team of groep hiervoor aanmelden? Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons UP: 020-463 5850.

De leukste mvo bedrijfsuitjes

Ga naar “MVO bedrijfsuitje zwerfafval challenge”

MVO bedrijfsuitje zwerfafval challenge

Onze mooie Tuinen van West worden niet altijd even schoon achtergelaten. Speel deze te gekke game en pak gelijkertijd het zwerfafval aan.

 • 2 uur
 • v.a. 10

v.a. 29,95 p.p. Vanafprijs, per persoon.

MVO Zwerfafval Challenge
Ga naar “MVO bedrijfsuitje duurzaamheid en circulariteit”

MVO bedrijfsuitje duurzaamheid en circulariteit

Een leerzaam MVO uitje over duurzaamheid en circulariteit. Waar loop je tegen aan en wat zou je als eerste stappen kunnen nemen?

 • 1,5 uur
 • v.a. 10

v.a. 29,95 p.p. Vanafprijs, per persoon.

MVO Bedrijfsuitje Duurzaamheid en Circulariteit
Ga naar “MVO bedrijfsuitje plastic game”

MVO bedrijfsuitje plastic game

Kom alles te weten over plastic met onze plastic game. Waar wordt het van gemaakt, waar wordt het voor gebruikt en wat gebeurd er mee als we klaar zijn met het gebruik?

 • 2 uur
 • v.a. 10

v.a. 29,95 p.p. Vanafprijs, per persoon.

MVO Plastic Game Amsterdam
Ga naar “The Footprint Challenge”

The Footprint Challenge

In de challenge tackle je onderwerpen van inclusief ondernemen tot een circulaire economie om de bewustwording binnen MVO te vergroten.

 • 120 minuten
 • v.a. 10

v.a. 24,95 p.p. Vanafprijs, per persoon.