Waarom is teambuilding populair

Verwachte leestijd 7 minuten

Waarom is teambuilding populair? Een goede teamspirit draagt bij aan een efficiënte manier van werken en een werksfeer waarin iedereen optimaal presteert. Dit is van grote waarde voor organisaties en dit is één van de redenen waarom teambuilding activiteiten zo ontzettend populair zijn.

Voor het versterken van de teamspirit is het belangrijk om er af en toe met het team op uit te gaan. Deel ervaringen met elkaar die totaal anders zijn dan de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Daag het hele team uit om creatief te denken en samen in korte tijd tot slimme oplossingen te komen. Of gooi het over de actieve boeg en strijd in kleine teams tegen elkaar in fysieke spellen waarbij je elkaar nodig hebt om te winnen.

UP Events is groot geworden met het geven van teambuilding activiteiten. Onze enthousiaste activiteitenbegeleiders helpen dagelijks grote en kleine teams van diverse soorten bedrijven met het versterken van het teamgevoel. Teams van de grootste bedrijven van Nederland rollen bij ons over de sportvelden of worden opgesloten in één van de escape rooms om hier samen sterker uit te komen. Bij alle activiteiten kunnen de teamleden verschillende taken op zich nemen en is samenwerking het allerbelangrijkst. Verschillende vergaderruimtes, bars en onze beach club bieden de mogelijkheid om vooraf moed te verzamelen of na afloop uitgebreid te evalueren.

Top 5 meest geboekte teambuilding activiteiten

#5 Bubbel voetbal

bubbel voetbal Amsterdam
bubbel voetbal

Waarom is bubbelvoetbal als teambuilding populair? Bij bubbelvoetbal kun je als team even lekker stoom afblazen. Speel je met de punt naar voren of schiet je de bal vanaf de middenlijn in de goal? Laat je in ieder geval niet omver lopen door jouw opgeblazen tegenstanders. Non verbale communicatie is noodzakelijk omdat iedereen vanuit z’n eigen bubbel opereert. Wees de tegenstander te slim af door sluwe steekpassjes en nonchalante hakballetjes. En heb vooral ook heel veel plezier samen tijdens deze hilarische teambuilding activiteit.

#4 Custom made GPS game

custom made game teambuilding

Een op maat gemaakt interactief spel waarbij de eigen organisatie centraal staat. Speel het spel in de stad, in een park of in en rondom het eigen bedrijfspand. De groep wordt opgedeeld in teams en elk team gaat met een tablet op pad om op verschillende punten in het speelveld vragen te activeren. De organisator vanuit de klant stelt samen met UP Events het spel samen en krijgt de mogelijkheid om het helemaal toe te spitsen op een bepaald onderwerp. Stel bijvoorbeeld vragen over de oprichting van de organisatie of bedenk vragen over leuke thema’s waar de organisatie dagelijks mee te maken heeft. Het is ook mogelijk om interactieve opdrachten in te voegen waarbij de teams video’s moeten opnemen om punten te scoren. Welk team komt samen op de meest creatieve ideeën en welk team scoort punten door samen perfect op de hoogte te zijn van wat er speelt? Het is ook mogelijk om interactieve opdrachten in te voegen waarbij de teams video’s moeten opnemen om punten te scoren. Welk team komt samen op de meest creatieve ideeën en welk team scoort punten door samen perfect op de hoogte te zijn van wat er speelt?

#3 Zeskamp

Archery zeskamp Amsterdam

Hoe meer je samen ervaart hoe dichter je tot elkaar komt. Met de zeskamp bieden we een reeks van zes verschillende activiteiten die je achter elkaar kunt uitvoeren. Elke activiteit vraagt om goede communicatie en samenwerking en het is vaak leuk om te zien hoe teams gedurende de dag steeds beter op elkaar ingespeeld raken.

De zeskamp bestaat uit lasergamen, Beachvolleybal, Boogschieten, Archery tag, Bubbelvoetbal en de Bamboe challenge. Allemaal actieve spellen en daarmee een leuke manier om elkaar op een heel andere manier te leren kennen. Hoe reageert jouw collega als de laserstralen hem of haar om de oren vliegen? En wie coördineert de aanval aan het net bij het beach volleybal? Wie niet snel is moet slim zijn en door naar elkaars tips te luisteren laat je alle andere teams steeds verder achter je.

#2 Robinson Crusoe uitje

Robinson Crusoe uitje zelf doen

Voor mensen die hun hele leven al willen ervaren hoe het is om een echte Robinson te zijn, biedt UP Events de teambuilding activiteit ‘Robinson Crusoe uitje’. Samen met je team overleven jullie de tegenstanders door goed samen te werken. Als je deze proeven samen doorloopt ervaar je al snel genoeg waarom teambuilding populair is.

Welk teamlid bedenkt de slimste constructies en wie is er het handigst met vuur maken? Wie bewaart de rust wanneer de druk steeds hoger oploopt? Verschillende talenten komen van pas tijdens deze fysieke buitenactiviteit. Met de oprichting van UP events begonnen we met een bescheiden selectie aan spellen en inmiddels zijn we flink aan het uitbreiden. Om de ‘Expeditie Robinson’ ervaring nog intenser te maken lanceren we in mei dit jaar een aantal grote nieuwe proeven. Iets wat eigenlijk elke fan van Expeditie Robinson gezien moet hebben.

#1 Morte frio

Escape Challenge Morte Frio

Vanwege de groeiende behoefte aan teambuilding activiteiten voor grote groepen, ontwikkelde UP Events de ‘Morte frio escape challenge’.  Een spannend spel waarbij meerdere teams van 5 tot 8 personen de strijd met elkaar aangaan. Ieder team heeft zijn eigen opstelling met raadsels en het gaat erom welk team het snelst tot de eindoplossing komt. Om te winnen is het belangrijk om je niet door je tegenstanders te laten afleiden en goed naar elkaar te luisteren en samen te werken. Haal de andere teams in door de taken goed te verdelen en snel in te spelen op de verschillende talenten binnen je eigen team. Wanneer je dit het beste doet red je de levens van je team en is de buit voor jullie! Morte frio is bij ons op het terrein te spelen maar kan ook op elke andere gewenste locatie worden opgebouwd.

UP Events teambuilding combinaties

Combineer meerdere teambuilding activiteiten met een compleet teamuitje pakket. De dag maken jullie vervolgens af met een drankje, praat je na en genieten jullie samen van een heerlijk BBQ buffet.

Door deel te nemen aan goed opgezette teambuilding activiteiten ontdek je waar de talenten van je collega’s liggen. Ga samen verschillende uitdagingen aan, kom dichter tot elkaar en loop aan het eind van de dag als onverslaanbaar team het terrein af. Het team van UP Events staat zeven dagen per week klaar om hier aan bij te dragen.