Up Events: Hoe rock jij de winter van je gasten!?

Verwachte leestijd 4 minuten

De winter wordt vaak gezien als comfortseizoen. Iedereen wil binnen blijven, genieten van een kopje thee en films kijken. Veel evenementenbureaus voelen zich misschien verloren als het gaat om het organiseren van leuke evenementen die mensen buitenshuis kunnen doen.
In dit artikel brengt UP Events enkele briljante voorbeelden van hoe jij de winter van jouw gasten
kan rocken.

Gezellige sfeer

Decoratie is alles en vooral als het om een evenement gaat. Met het juiste podium kan je iemand uit het koudste land laten geloven dat ze midden op een strand in Hawaï zitten. Hiermee bedoelen we dat als een van de grootste belemmeringen voor winterevenementen het koude weer is en het feit dat mensen het moeilijk vinden om naar buiten te gaan, het de ‘key’ is om een gezellige sfeer te creëren waardoor jouw gasten zich thuis voelen… maar zonder ze te laten denken dat ze in hun eigen woonkamer zijn, je wilt namelijk geen saai evenement!

Cool en creatief atelier

De kou is niet iets dat meteen de aandacht trekt, maar er een attractie van maken is wat het verschil zal maken. Creativiteit is, naast sport en vrijetijdsbesteding, een aspect dat tijdens zo’n lui seizoen versterkt moet worden. Denk aan iets buiten de kaders voor jouw klanten! Een onconventioneel idee is een workshop ijssculpturen maken, een bijzondere manier om een wedstrijd tegen elkaar te houden. Onnodig te vermelden dat het nemen van foto’s van hun meesterwerk achteraf moeiteloos kan bijdragen tot gratis marketing van jouw evenementen.

IJssculpturen workshop Amsterdam

Laat ze bewegen

Een andere manier om de kou weg te nemen is… met beweging! Een goed idee is om niet alleen
workshops in te lassen, maar ook op de winter geïnspireerde activiteiten die jouw gasten het beste van zichzelf laten geven.

Winter Games teambuilding wordt gegarandeerd een knaller! Omring jouw gasten met een winterse sfeer tijdens hun eigen après ski party. Deze activiteit bestaat uit semi-actieve spellen waarbij je het in teams tegen elkaar opneemt. Je wordt kampioen als jouw team aan het einde van de spellen de meeste punten heeft gescoord en de teams het tegen elkaar opnemen in verschillende activiteiten.

Vang de ijspegel, krul het bierglas, hang de skibroek op ofvecht tegen de sneeuwpoppen. Deze
activiteiten zijn zowel te combineren voor bedrijfsevenementen om teambulding te creëren als voorgroepen om zich simpelweg te vermaken.

Winter Olympics UP Events Amsterdam

Festival food court

Last but not least, FOOD. Een evenement is niets zonder eten en drinken… een persoonlijk advies
van UP, wees niet te zuinig! Een gast met goed eten is een gelukkige gast. En het mooie is dat je het aangepast kan worden aan de seizoensproducten. Je kan marshmellows of speciale cocktails toevoegen die je brengt naar een kerstsfeer die je zal verrassen, en dat is belangrijk. Als een gast wordt verrast zal hij/zij zich het evenement nog lang herinneren.

Kortom, bij UP events hebben we het motto ”can do” ongeacht of het koud is, regent of dat er een
pandemie tussen zit, we richten ons altijd op het creëren van speciale evenementen en speciale
momenten. Het overwinnen van het ”laagseizoen” is een uitdaging die veel bedrijven moeten
overwinnen maar het is niet iets dat geen succes kan worden. De echte uitdaging is om anders te zijn.