UP Events en Green Key: Go Green or Go Home

Verwachte leestijd 5 minuten

UP Events gaat verder

In juni ontving UP Events het Green Key-certificaat. Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Het laat UP’s toewijding zien aan duurzaamheid en milieu-verantwoordelijkheid. Het hoogwaardige milieukeurmerk opent voor ons de deuren om ons werk te verbeteren. Zo kunnen we een nóg duurzamere omgeving te creëren waarin we onszelf elke dag kunnen verbeteren: #BeBetter!

Duurzaam denken en doen

Bij UP Events zijn we altijd bezig met groen denken binnen het bedrijf. We zorgen graag voor elkaar, maar ook voor onze planeet!

Daan Lefeber, Floor Manager bij UP Events, durfde de uitdaging aan voor het behalen van de Green Key. Zijn persoonlijke motivatie voor duurzame ontwikkeling bij UP Events was vooral gefocust op één vraag: hoe kunnen we voedselverspilling verminderen? Hij begreep hoe belangrijk eten en drinken is in onze aangeboden activiteiten. Ook zag hij hoe UP Events hier een verandering kon maken als het gaat om het kiezen van verantwoorde producten en het verminderen van verspilling. Daan’s vraag werd omgezet naar een oplossing: nu pakken we voedselverspilling aan door de ontwikkeling van een compostsysteem, maar ook door het aanbieden van biologische producten en een grotere focus op vegetarisch en veganistisch eten.

Greenchoice

Het omzetten van een idee voor verbetering naar daadwerkelijke actie is niet alleen uniek voor het verhaal van Daan. Voedselverspilling verminderen is belangrijk, maar we streven er ook naar om zo duurzaam mogelijk te zijn in het aanleveren van energie. Bij UP werken we graag samen met andere bedrijven zodat we met elkaar kunnen verbinden en onze doelen in groene ontwikkeling kunnen bereiken.

Om ons terrein van energie te voorzien, werken we samen met Greenchoice. Dit merk staat bekend als het meest duurzame energiemerk van Nederland. Hierdoor weten we zeker dat we CO2-neutraal kunnen werken om alle benodigde energie op onze locatie te krijgen. Daarnaast zorgen we voor duurzame zonwering; neutrale materialen voor isolatie; en biologische houtkorrels voor de pellet kachels als het te koud wordt.

Solar panels

Met al onze duurzaamheidsprojecten gaan we verder dan de Green Key: wij streven niet alleen naar een certificaat. Omdat wij deel uitmaken van een invloedrijke industrie voor het milieu, geloven wij in groen werk en het juiste doen.

Duurzaamheid onder de knie

Om duurzaamheid in onze evenementen te ontwikkeling, moeten we eerst zorgen voor een groene denkwijze binnen het bedrijf. Bij UP Events geloven we dat het belangrijk is om zowel onze klanten als onze collega’s bewust te maken van duurzaamheid. Speel je een rol bij UP, dan speel je ook een rol in onze groene verantwoordelijkheid.

Je kan niet alleen maar opscheppen over hoe duurzaam je bent: je moet het ook bewijzen.

Daan Lefeber, Floor Manager bij UP Events

Zodra we nieuwe collega’s mogen ontvangen in ons top team, zorgen we er bij UP Events voor dat duurzaam denken en groen werken een deel is van hun inwerkproces. Hoewel een deel hiervan al wordt behandeld bij ons algemeen beleid, richten we ons ook op educatie en voorlichting. We streven ernaar dat iedereen in ons bedrijf groen denkt: elke genomen beslissing moet zo duurzaam mogelijk zijn, en we willen dat dit voor al onze collega’s wordt genormaliseerd. Maar daar houdt het niet bij op: we nodigen het hele team uit voor een jaarlijkse presentatie over duurzaamheid. Zo zorgen we dat we altijd blijven leren en onszelf blijven verbeteren!

Naast onze eigen verbetering, zijn we ook bezig met het vergroten van de kennis van onze klanten. We informeren klanten graag over wat zij zelf kunnen doen, bijvoorbeeld via onze aangeboden MVO uitjes. Ook laten we hen ook graag zien wat de verantwoordelijkheid van UP is op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Vele handen maken groen werk

Het behalen van het Green Key-certificaat opent de deuren voor ons om nieuwe connecties aan te gaan. We hebben altijd al graag samengewerkt met anderen om ons niveau van duurzaamheid te verbeteren. Greenchoice werd al genoemd, maar we werken ook met lokale bedrijven zoals FrietHoes. Dit bedrijf voorziet ons altijd voorziet van heerlijk ambachtelijk bereide verse friet en zelf ook streven naar een zero-waste beleid.

Het gebied waarin UP Event zich bevindt, ‘De Tuinen van West’, is een zelfsturend gebied in Amsterdam. Hier staan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. Met onze locatie richten wij ons dan ook niet alleen op het gebruik van duurzame materialen en zorg voor de natuur, maar zijn wij ons ook bewust van de directe omgeving en de mensen hierin. Door met elkaar te communiceren kunnen we samenwerkingen soepel laten verlopen en ervoor zorgen dat UP Events anderen kan bieden wat ze nodig hebben. Samen kunnen we verandering brengen en actief bijdragen aan een betere en duurzame wereld!

Be better, every day!

Bij UP we willen show, not tell: zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze werkwijze op het gebied van duurzaamheid. Het Green Key-certificaat laat zien dat we gepassioneerd zijn over het verbeteren van onze impact op het milieu en het maken van zinvolle en duurzame beslissingen. Eén van onze kernwaarden is “doing the right thing”, en wij geloven dat onze verantwoordelijkheid ligt in het creëren van een duurzame omgeving waarin we voor elkaar kunnen zorgen, plezier kunnen hebben, en elke dag beter kunnen zijn!