Robinson Crusoe uitje doen

Verwachte leestijd 3 minuten

Ervaar het tofste survivalspel nu zelf

Wil jij ook een keer een Robinson Crusoe uitje doen? Bij UP Events kan het! Ervaar de tofste proeven van het meest populaire survivalprogramma’s nu zelf.

Op een onbewoond eiland proberen kandidaten te overleven. In het programma – dat zijn naam dankt aan de 18e-eeuwse fictieve zeeman Robinson Crusoe die na schipbreuk ook op een onbewoond eiland terecht kwam – voeren bekende of minder bekende deelnemers de meest heftige, zware, ingewikkelde of tactische proeven uit.

Stiekem dromen velen ervan om zelf deel te nemen aan de survivalproeven. Op het indrukwekkend groene terrein van UP Events – misschien geen onbewoond eiland zoals in de serie, maar wel uniek – kun jij nu je eigen survival skills testen en een complete Robinson Crusoe uitje ervaren met jouw bedrijf of zelf samengesteld team. Dompel jezelf helemaal onder in de wereld van Robinson Crusoe en ontdek je eigen krachten.

Overleef jij de eiland meeting?

In mei 2019 is onze zelfbedachte Robinson Crusoe uitje geopend op de locatie van UP Events in de Tuinen van West. Dit is misschien wel de tofste Robinson Crusoe van Nederland. Hier kunnen teams van 5 tot 8 personen de strijd met elkaar aangaan. Je dient als team de opdrachten natuurlijk zo goed mogelijk uit te voeren, maar vergeet niet dat je bij ‘de eiland meeting’ (ja, ja, het is net echt!) altijd weer punten kunt verliezen. Je kunt hier onze zelf bedachte proeven zelf ervaren. Stuk voor stuk zijn de proeven prachtig gebouwd met behulp van constructies van hout. Eén voordeel van dit uitje, je hoeft hier geen honger te lijden! Optioneel voeg je lunch, borrel of bbq aan jouw evenement toe.

Voor doeners & denkers

Wees niet bang, je hoeft niet topfit te zijn om mee te kunnen doen. Er zijn opdrachten voor fitte en minder fitte mensen, jong en oud, groot en klein. Er zitten actieve oefeningen tussen maar ook tactische onderdelen en denkproeven. Zo is er altijd iets waar jij goed in bent.

Alles draait om samenwerken

Het activiteitenprogramma Robinson Crusoe uitje is perfect als bedrijfsuitje. Alles draait namelijk om samenwerken en dus teambuilding. De 1,5 tot 2,5 uur durende Robinson is geschikt voor 10 tot 380 deelnemers. Voeg de Robinson Crusoe uitje toe aan een bedrijfsfestival, plan het in als onderbreking van een workshop of vergadering of combineer het met een andere activiteit zoals een potje Bubbelvoetbal. Een mooie manier om competitiedrift en teamspirit omhoog te halen bij collega’s. Ook vrienden- of familieteams zijn welkom!

In actie!

Elk team staat voor een kleur en iedereen in het team krijgt een bandana in deze tint. Om te beginnen ontwerpt ieder team een teamvlag. Dan is het tijd voor actie!

Enkele proeven
  • Doolhofproef – Elk team krijgt een bak met daarin een doolhof. Het is de bedoeling om de ballen op de juiste plek te krijgen.
  • Kokosnoten schieten – Een bal moet in een net geschoten worden met behulp van een zelfgebouwde constructie.
  • Trap puzzel – Door een trap te bouwen en deze te beklimmen, kan bovenaan een puzzel opgelost worden. Met de verkregen code kan een kist worden geopend. Maak met de benodigdheden in de kist vuur en laat het daarboven hangende touw doorbranden waardoor een slagstokje loskomt waarmee op de gong geslagen kan worden.
  • Waterproef – Met bamboestokken haal je water uit een ton. Dit water dient 6 meter verderop in een pijpje te komen. Is deze vol, dan verkrijg je de code.

Het team dat de meeste proeven goed en snel uitvoert en de meeste eiland meetings overleeft is de winnaar van het Robinson Crusoe uitje. Check en boek deze toffe teambuilding activiteit voor jullie volgende uitje!