Vitaliteit

Vitaliteit word steeds belangrijker. Juist nu met het vele werken achter een computer wordt dit nog wel eens vergeten. In een wereld waarin alles steeds sneller lijkt te gaan kun je mee rennen of afhaken. Om mensen na te laten denken over vitaliteit en te laten bewegen hebben we een aantal concepten ontwikkeld. Want zeg nou zelf, verandering start altijd bij bewustwording.
Buiten het feit dat het prettig is dat mensen die vitaler zijn zich fijn voelen is het ook voor jullie als organisatie van belang. Mensen die vitaler en dus gelukkiger zijn, zijn ook veel productiever.

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘vita’, wat ‘leven’ betekent. De term vitaliteit word ook wel vertaald als ‘levenskracht’. Ben je vitaal, dan bruis je van energie en heb je fysiek en mentaal voldoende energie om gezond en gelukkig door het leven te gaan.

Aandachtsgebieden vitaliteit

Zowel thuis als op de werkvloer staan medewerkers constant voor veranderingen. Denk hierbij aan een veranderende gezinssamenstelling of alleen al het ouder worden wat bepaalde fysieke en psychische veranderingen met zich mee brengt. Daarom maken we binnen het domein vitaliteit onderscheid in 5 aandachtsgebieden. Te weten omgeving, beweging, voeding, brein en persoonlijk.

  • omgeving, heeft betrekking op het samenspel tussen jou en jouw omgeving
  • beweging, heeft betrekking op het effect van bewegen
  • voeding, heeft betrekking op je lichaam en je levensstijl
  • brein, heeft betrekking op het mentale aspect en gedrag
  • persoonlijk, heeft betrekking op het nut en noodzaak en keuzes die je dient te maken om vitaler te leven
Vitaliteits thema's Bedrijf School

Doel

Ons doel is om, samen met jou, bewustwording en gedragsverandering tot stand te brengen bij je collega’s en of studenten. Dit zal er voor zorgen dat ze vitaler worden en inherent hieraan gelukkiger zijn. De prestaties zullen toenemen en het verzuim zal afnemen. Dat is toch wat iedereen wil. Een mooi doel voor de hele organisatie.

Thuis werken en vitaliteit

Wat mis je momenteel nou eigenlijk bij het thuiswerken? Iedereen zal deze vraag iets anders beantwoorden maar de grote gemeenschappelijke deler is toch wel het informeel en fysieke contact met collega’s of medestudenten. Om twee vliegen in een klap te slaan hebben we een aantal tools ontwikkeld. Onze (online) energizers, deze kunnen zowel op afstand als op kantoor of school gedaan worden. De vitaliteitsgame waarbij jullie op een ludieke manier, in teams, met het thema vitaliteit aan de slag gaan. En wil je echt een aantal grote stappen maken ga dan voor het vitaliteitsprogramma. Een maand of aantal maanden waarbij de medewerkers wekelijks met het thema vitaliteit aan de slag gaan.

Vitaliteit in een nieuw jasje

Vitaliteitsprogramma bedrijven

Online vitaliteitsprogramma

Boek nu een vitaliteitsprogramma waarin alle medewerkers met elkaar aan de slag gaan. In teams (of individueel) gaan jullie meters maken en zoals jullie gewend zijn.. ‘’We make it a game’’!

Into Fresh Air Online Energizer

Online energizer Into fresh air

De fantastische online energizer Into Fresh Air zorgt voor een korte pauze tijdens je online event, online vergadering of online bedrijfsuitje.

Activiteitenkalender bedrijven scholen

Activiteitenkalender

Boek makkelijk en snel een gevarieerde activiteitenkalender. Zorgvuldig samengesteld met kwalitatieve online fun- en teambuilding games, vernieuwende energizers en social walks- en lunches, waar het onderlinge contact met collega’s centraal staat.