Adres

UP Events
Tom Schreursweg 8
1067 MC Amsterdam

E-mail adres

Kassakoppeling Recras en Mpluskassa

Deze koppeling is gemaakt om te zorgen dat alle financiële handelingen die in de Mpluskassa en in Recras plaatsvinden met elkaar corresponderen. Door het maken van deze koppeling zijn er geen handmatige handelingen meer nodig in financiële zin.

1. Technische omschrijving van de koppeling

Nadat deze koppeling is gerealiseerd zal elke ochtend de klanten die vandaag gaan komen uit Recras opgehaald worden en op actief gezet in MPlus. Alle overige klanten in MPlus worden op inactief gezet. Dit zorgt ervoor dat je snel een klant kan vinden om aan een tafel te koppelen. Wanneer je een klant aan een tafel koppelt wordt er gecontroleerd of de klant een openstaande factuur heeft in Recras. Als dit het geval is krijg je een nieuwe popup waarmee je kan aangeven of je de factuur aan de MPlus bestelling wilt toevoegen. Wanneer een tafel wordt afgerekend zonder klant dan komt deze als Passant <datum/tijd> met factuur in Recras te staan. Deze is makkelijk terug te vinden door rechts bovenin op “Passant” te zoeken in Recras.

2. Vereisten

Om deze koppeling te realiseren zijn er een aantal vereisten waaraan de systemen dienen te voldoen.

MPlus API versie: >= v22.2.0

Producten in MPlus gelijk aan Recras (zie: Configuratie)

3. Configuratie

Om deze koppeling te configureren dienen een aantal stappen doorlopen te worden.

3.1 Recras factuur Artikel in MPlus
Voeg een Artikel toe in MPlus met als omschrijving Recras Factuur en met nummer 99999.

3.2 Overige producten
Om producten goed te synchroniseren met Recras moeten de producten in MPlus hetzelfde Artikelnummer en bedrag hebben als in Recras. Dit kan de opdrachtgever zelf uitvoeren.

Voorbeeld in Mpluskassa

Voorbeeld in Mpluskassa

Voorbeeld in Recras

Voorbeeld in Recras plansysteem

Wat voegt de kassakoppeling toe in Jip en Janneke taal

Klanten toevoegen in Mplus

Om er voor te zorgen dat een medewerker minder handelingen hoeft te doen is er een koppeling gemaakt tussen de Mplus kassa en Recras waarbij de klanten die in de Recras kassa op gaande worden gezet gevonden kunnen worden in de Mpus kassa. Hierdoor hoeft de medewerker niet meer de klant naam + gegevens over te nemen en kunnen deze direct toegevoegd worden aan een tafel in de Mplus kassa.

  • Recras klanten die in de Recras kassa op “gaande” staan kunnen in de Mplus kassa onder in de knop “kies klant” in het tablat “actief” gevonden worden en worden toegevoegd aan een tafel in de Mplus kassa.
  • Tijdens het toevoegen in de Mplus kassa komt er een pop-up en kan er gezien worden wat voor “soort klant” er wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld: particulier, bedrijf of kinderfeestje.
  • Bij het toevoegen van de klant is er een keuze om een eventuele openstaande factuur/ restbedrag die nog betaald moet worden vanuit Recras toe te voegen als product in de Mplus kassa aan de tafel van de klant.
  • Wanneer dit product betaald wordt door de klant op locatie wordt dit automatisch gecommuniceerd met Recras.

Passanten (extra verkochte losse producten) worden automatisch in Recras gezet

Om er voor te zorgen dat de boekhouding in Recras altijd up to date is moeten de passanten (extra losse betalingen op locatie) vanuit de Mplus kassa elke keer handmatig in Recras gezet worden. Daarom is er een koppeling gemaakt die losse betalingen die niet gekoppeld zijn aan een klantnaam als “Passant” in Recras gezet worden. Zo kan er in Recras elke dag automatisch gezien worden hoeveel extra producten er zijn verkocht zonder dat dit met de hand ingevoerd hoeft te worden.

Verkochten dranken, arrangementen en betalingen

Via de Mplus kassa worden verkochten dranken/arrangementen/betalingen automatisch toegevoegd aan klant in Recras. Wanneer een tafel is aangemaakt in Mplus met de klantnaam die opgehaald is vanuit de koppeling met Recras staat deze tafel in verbinding met Recras. Dit zorgt ervoor dat bepaalde acties die uitgevoerd worden in de Mplus kassa direct gecommuniceerd worden naar Recras.

  • Rest factuur: Wanneer een rest factuur/openstaande betaling wordt afgerekend in de Mplus kassa wordt dit direct verrekend in de Recras kassa en wordt het bedrag dat is betaald afgetrokken van de rest factuur van de klant.
  • Verkochten producten: Wanneer een klant producten afneemt op locatie(drankjes, eten, activiteiten) die niet van te voren al betaald zijn en deze producten vervolgens afrekent op locatie dan worden deze producten automatisch toegevoegd in Recras bij de klant. De afgenomen producten worden dan in Recras direct op betaald gezet.
  • Arrangementen: Wanneer een klant een van te voren gekozen arrangement heeft genomen (zoals bijvoorbeeld 3 uur onbeperkt drinken) dan kan je deze gedronken dranken in Mplus afslaan als “arrangement”. Met de koppeling die gemaakt is wordt de lijst met drankjes die gedronken zijn naar Recras gestuurd zodat je achteraf gemakkelijk kan inzien hoeveel drankjes er tijdens een event gedronken zijn.

Doorontwikkeling

Wij vinden het belangrijk dat een product zich blijft ontwikkelen. Daarom vragen wij van alle gebruikers een vast bedrag per maand voor ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden. Dit bedrag zal starten met €100,- per maand. Hiervoor voegen we wel een staffel toe.

1 – 5 gebruikers €100,- per maand per gebruiker
6 – 10 gebruikers €80,- per maand per gebruiker
11 – 15 gebruikers €60,- per maand per gebruiker
16 – 20 gebruikers €40,- per maand per gebruiker
21 – 100 gebruikers €20,- per maand per gebruiker

Eenmalige kosten overzicht

Voor de realisatie van de hierboven beschreven activiteiten doen wij de volgende financiële indicatie.

Eenmalige activiteitenUrenTariefTotaal
Licentie kosten (eenmalig)€ 1500,00
Implementatie koppeling16€ 90,00€ 1440,00
Support*0€ 90,00€ 0,00
Projectmanagement2€ 90,00€ 180,00
Totaal excl. BTW€ 3.120,00

*Indien gewenst kunnen wij de opdrachtgever ondersteunen met de configuratie, dit zal op nacalculatie geoffreerd worden.

Maandelijkse kosten

Hiernaast dient er rekening gehouden met een aantal maandelijkse kosten welke hieronder beschreven zijn.

Maandelijkse kostenTotaal
Beheer€ 90,00
Hosting€ 50,00
Gezamenlijke doorontwikkeling€ 100,00
Totaal excl. BTW€ 240,00