Custom made game teambuilding

Artikel – september 2019

Wat is een custom made game precies? 

Een custom made game is een spel dat inhoudelijk volledig gepersonaliseerd kan worden en interactieve is.

Hoe een custom made game inzetten voor teambuilding?

Een custom made game is een op maat gemaakt spel met of zonder GPS. Hierbij staan jullie eigen vragen, stellingen en opdrachten centraal. Op een grappige of serieuze manier kunnen jullie vragen worden ingezet. Zo kan de bedrijfskennis worden getest, de bedrijfscultuur worden versterkt en kan worden gezorgd voor teambuilding op een speelse manier.

UP Events heeft jarenlange ervaring in het maken van City Games en Escape Games. In onze custom made game krijgen onze eerdere concepten een informatief karakter, dat een serieuze en leerzame kant heeft. Naast het gebruik van GPS kan dit spel ook gespeeld worden met QR-codes, hierdoor is het mogelijk om de Custom Made Game indoor te spelen op jullie bedrijfslocatie of kantoor.

Hoe werkt een custom made game?

In teams van 4-7 personen verplaatsen de deelnemers zich, gewapend met een tablet, door een gebied. Dit speelveld kan een stad zijn, maar ook een park of jullie bedrijfspand. Onderweg worden opdrachten gedaan, vragen beantwoord, raadsels opgelost en clues gevonden. Door je over bepaalde GPS punten op het speelveld te bewegen, worden telkens nieuwe vragen geactiveerd waarmee punten kunnen worden gescoord. Het team met de meeste punten wint het spel.

Serious gaming met een grote fun factor

De Custom Made Game van UP Events is veelzijdig, kan geheel op maat worden gemaakt en op elke plek plaatsvinden. Het spel kan zelfs in diverse landen tegelijkertijd gespeeld worden. Handig wanneer jouw bedrijf meerdere vestigingen heeft of in verschillende landen actief is. De voertaal bepaal je zelf.

Inhoudelijk steunt het spel op de informatie en input die we krijgen van een bedrijf. Visie, kernwaarden en bedrijfscultuur worden in het spel geïntegreerd.

Op basis van de bedrijfsinformatie kunnen wij een spel samenstellen – met gevarieerde opdrachten en vragenlijst – waar de deelnemers én het bedrijf veel van kunnen leren.

Deze bedrijven gingen je voor

Heineken
Voor Heineken organiseerden we een bijeenkomst met een zakelijke touch. De dag startte ’s morgens met een bijeenkomst met verschillende sprekers. Het thema was: Exploring Future of Work. Daarna volgde een ‘Digital Game’ die ervoor zorgde dat de werknemers een helder beeld zouden kregen van de toekomst van het bedrijf.

Petrobas Oil & Gas
Het bedrijf Petrobas Oil & Gas heeft een kantoor in twee landen; Nigeria en Nederland. De Custom Made Game die we voor Petrobas Oil & Gas creëerden, werd tegelijkertijd in twee landen gespeeld. Een team in Nigeria en een team in Nederland kon op die manier op een speelse manier met elkaar samenwerken.

Ons bedrijf heeft een kantoor in Rotterdam en Lagos. UP Events organiseerde een gepersonaliseerd GPS spel dat we tegelijkertijd op beide locaties speelden. We hebben enorm veel lol gehad én heel veel geleerd. UP Events heeft er werkelijk alles aan gedaan – vanaf de voorbereiding tot aan de organisatie op de dag zelf – om ons bedrijfsuitje tot een groot succes te maken!”

Medivents
UP Events organiseerde voor Medivents een Congrestival. Dit was een medisch congres in festivalsetting. De dag was divers, met eerst een plenaire meeting met verschillende sprekers en diverse breakout sessies. Afsluitend deed het team een Medische Game die inhoudelijk draaide om de kernwaarden van het bedrijf en nieuwe ontwikkelingen in de branche.

Play, watch & learn

De Custom Made Game is leuk, werkt verbindend, maar is bovenal zeer leerzaam voor de deelnemers en het bedrijf. Van de resultaten en bevindingen die naar voren komen, kan veel worden geleerd. Waar ontbreekt het aan kennis? Hoe is de verdeeldheid over de vragen? Welk onderwerp wordt veel fout beantwoord? Achteraf kan je met behulp van de foto’s en video’s die beschikbaar worden gesteld, een eindpresentatie houden om inhoudelijke zaken te bespreken met het team. Vraag vrijblijvend een offerte op bij ons of bel ons op +31(0)20-4635850 voor meer informatie.